Når det kommer til anti graffiti behandlinger, anbefaler vi i RengøringsAgenterne altid vores kunder en af to behandlinger: Voksbehandling af facaden eller coating af facaden. Disse to metoder har vi erfaring med som værende klart de bedste, hvis du vil beskytte dine facader mod graffiti.

Men hvad er forskellen på de to? Hvad er fordelene og ulemperne? Og hvilken en bør du vælge? Læs videre og få svar på alle disse spørgsmål og mere.

 

Voksbehandling

Som navnet antyder, indebærer en voksbehandling, at man påfører et beskyttende lag af voks på facaden. Når der bliver malet på facaden, sætter graffitien sig på voksen i stedet for facaden, hvilket gør den nemmere at vaske af, og det skåner samtidig for slid ved gentagen vask. En voksbehandling skal genbehandles efter 3 år – også selvom den ikke har været udsat for graffiti.

 

Fordele ved voks:

 • Voksen er åndbart, og fungerer perfekt på beton, mursten, granit og lignende overflader
 • En voksbehandling bevarer både facadens furer og brændsten
 • Voksen efterlader ingen skjolder på facaden, og den har en meget lav glans grad
 • Sammenlignet med coating er voksbehandlingen den billigere løsning

Ulemper ved voks:

 • Voks beskytter ikke særligt godt overfor sprit-tusch og syreholdige malinger
 • Hver gang facaden bliver ramt af graffiti og skal renses, bliver voksen også renset af, og den skal derfor påføres igen
 • Der skal være plus grader for at voksen kan påføres, og det er derfor svært at gøre i vintermånederne

 

Coating

At beskytte mod graffiti med coating betyder, at man påfører et beskyttende lag på facaden, ligesom man gør med voks. Graffitien vil derefter sætte sig på coatingen i stedet for på selve facaden, og den bliver derfor meget nemmere at vaske af, og man kan bruge blødere rengøringsmidler. Produktet der bruges til coating er diffusionsåbent og giver en suveræn beskyttelse.

 

Fordele ved coating:

 • I modsætning til voks bliver coating ikke fjernet i rengøringsprocessen og yder derfor langtidsbeskyttelse. Coating holder til ca. 250 afvaskninger
 • Coating kan stort set ikke ses og efterlader ingen skjolder på facaden
 • Coating fås både i mat clear, men kan også fås i RAL-farver
 • Coating kan beskytte stort set alle typer facader, men fungerer specielt godt på malede eller lakerede overflader, hvor voks ikke er lige så optimalt

Ulemper ved coating:

 • At behandle facader med coating kan hurtigt blive meget dyrt, specielt sammenlignet med voks
 • Når man først har påført coating produktet, skal man være opmærksom på, at man ikke kan male efter på facaden. Det skal derfor gøres inden, at man påfører coating

 

Brug både voks og coating

Begge metoder beskytter overflader mod graffiti og gør det nemmere at vaske af. Men hvad for en skal du vælge? I en perfekt verden skulle du beskytte alle dine facader med coating – men fordi selve coating produktet er dyrt, kan mange boligforeninger sjældent få det til at løbe rundt. Hvis man ikke har budgettet til det, giver det ofte mere mening at få voksbehandlet de facader, som typisk er hårdest ramt af graffiti.

 

I RengøringsAgenterne anbefaler vi ofte, at man bruger begge metoder på samme tid – både for at spare penge og gøre det mere effektivt. Vi anbefaler som regel vores kunder at voksbehandle overflader som beton, mursten og granit, mens lakerede eller malede overflader – såsom opgangsdøre etc. – bliver behandlet med coating.

 

Lad RengøringsAgenterne beskytte dig mod graffiti

Bliver du tit ramt af graffiti? Så kan vi på det kraftigste anbefale, at du beskytter dig mod fremtidig graffiti, enten med en voksbehandling eller coating af de sårbare facader – og vi kan selvfølgelig ordne det for dig. Hvis du har nogle yderligere spørgsmål til enten voksbehandling eller coating, eller gerne vil have et uforpligtende tilbud, så tag endelig kontakt til os.